Zennn op camping Zebrabar

Camping Zebrabar is een bekende overlanders camping en dat is te merken aan de andere gasten op de camping; er zijn andere overlanders. Altijd leuk om andere reizigers te ontmoeten en verhalen en ervaringen uit te wisselen. Vooral met de Nederlandse Leoniek blijkt het te klikken (Afrika Alive). Ze is helaas tijdelijk gestrand op Zebrabar omdat haar vriend onverhoopt terug moest naar Nederland voor een operatie aan zijn voet. Hij stapte in Dakhla in een scherpe schelp en had een behoorlijke verwonding over gehouden aan zijn voet. Ze moest een aantal weken zonder hem zien te overbruggen tot ze weer verder konden richting het zuiden. Geen betere plek denkbaar om dat te doen dan Zebrabar, dus daar had ze dan geluk mee.

Zebrabar vormt voor ons ook een plek om de batterij weer op te laden na de lange reisdag van de dag ervoor en uiteindelijk blijven we er zelfs 10 dagen hangen. Het is een prachtige camping aan een baai die uitmondt in de zee. De camping ligt in een natuurgebied, waar ook aan zoutwinning en visvangst wordt gedaan. ’s Ochtends worden we gewekt door het geluid van prachtige verschillende vogels en zie je de apen over de camping rennen. Ook wonen er grote landkrabben die vooral ’s nachts actief zijn.

Elke ochtend en middag maken we een wandeling over het strand met Anda waar ze even lekker kan rennen en zwemmen. Op de camping wonen meer honden en tot onze grote verrassing sluit Anda vriendschap met een van hen; Wifi. Het is echter wel een haat-liefde verhouding want als Wifi te dicht bij onze camper in de buurt komt krijgt hij een stevig uitbrander van Anda en jaagt ze hem weg. Dat is en blijft haar territorium, alhoewel Wifi toch zo brutaal is en steeds een stukje dichterbij komt. Lang blijft Anda trouwens niet boos. Na een uitbrander huppelen ze even later weer vrolijk over de camping en spelen ze samen in een berg zand, of rennen ze over het strand.

Het is heerlijk om even op een plek te zijn waar je volledig kunt ontspannen. We genieten met volle teugen. Samen met Tim, Lois, Leoniek (en haar vader die een week over is gevlogen om haar gezelschap te houden) gaan we ’s avonds uit eten in St. Louis. Het is een mooie stad met een geweldige sfeer. Het is veilig om ’s avonds over straat te wandelen en er zijn legio eettentjes en barretjes om te eten en te borrelen. De mensen zijn soms een beetje opdringerig omdat ze spullen willen verkopen maar ze blijven vriendelijk. En wij ook; ‘Non, non, non, non, non, non, merci beaucoup’.

klgroepuiteten 210402

Ook bezoeken we een resort met een zogenaamde infinitypool. Mooie plek maar er is weinig Senegalees aan. Er verblijven veel buitenlandse vakantievierders. Leuk om een middagje te relaxen en je tijdens het zwemmen geen zorgen te hoeven maken of er krabben in je tenen hangen.


We bbq’en, lezen, luieren, drinken biertjes en andere versnaperingen die we bij een drankhandel in St. Louis hebben opgeduikeld en bezoeken het natuurpark (lees het volgende blog van Ivo over zijn bezoek aan het natuurpark), wandelen, checken of Karma nog in orde is en leggen een aantal bezoekjes af aan St. Louis voor de boodschappen.

We vermaken ons prima maar op een gegeven moment begint het reisvirus weer te kriebelen. Het wordt tijd om uit onze zen-modus te ontwaken en verder te gaan, wat helaas ook betekent dat we afscheid moeten nemen van Tim, Louis en Leoniek. We hebben onverwacht toch besloten koers te zetten naar The Gambia vanwege het visum voor Nigeria. Dat wilden we eerst in Bamako halen maar we hoorden van Leoniek dat sinds 2 weken de regels waren veranderd voor dit visum en dat het niet meer mogelijk is het in Bamako te krijgen. In Gambia zou het nog wel verstrekt worden. Op naar Gambia dan maar. En wie weet komen we Tim, Lois of Leoniek onderweg weer ergens tegen. Je weet met reizen tenslotte nooit hoe het loopt…

 

Een gedachte over “Zennn op camping Zebrabar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s