Thee en chocolade croissants a la Maroc

De volgende dag rijden we een prachtige route van Essaouria naar Bouizakarne. Prachtige landschappen, mooie slingerweg, langs de kust, door ongerepte duinlandschappen en door de bergen. Bij Agadir stoppen we even en zoeken een strand op om even te pauzeren. Prachtige uitgestrekte zandstranden met alleen een paar surfers die aan het genieten zijn van de grote golven. Zoveel rust en ruimte, het is zo heerlijk.

kleinstrandagadir120953
Kust bij Agadir

Na een intensieve rit komen we aan op een camping in Bouizakarne. Een camping in de middle-of–nowhere, in een vallei met een waanzinnig uitzicht op de bergketens in de verte. De ontvangst door de campingbaas is allervriendelijkst. Wat aan aardige man. We krijgen eerst een rondleiding waarbij hij trots alles laat zien en dan nodigt hij ons uit voor een echt kopje mierzoete Marokkaanse muntthee. Jammie! Daar zijn we wel aan toe na deze rit. Hij vertelt dat hij de camping eigenhandig heeft opgebouwd. Daar heeft hij drie jaar over gedaan en de camping is nu drie jaar open. Als ik zie hoeveel werk hij verzet moet hebben, in dit droge, dorre, rotsige landschap waar het in de zomer 40-50 graden is en hoe mooi hij het allemaal in elkaar gezet heeft dan kan ik niets anders dan heel veel respect hebben voor dit magere kereltje met oneindig veel doorzettingsvermogen.

Hij vertelt dat het ongeveer twee keer per jaar regent in de vallei en dat de Sahara in het zuiden steeds verder oprukt. Ook hier speelt het klimaatprobleem. Verder verblijft hij zelf op de camping als er gasten zijn en huurt hij ook nog een huis in het dorp waar zijn vrouw en drie kinderen wonen. Daar gaat hij tussen de middag lunchen en daarna weer terug naar de camping. Het hoogseizoen is januari, februari en maart. De overige maanden is het best rustig…

kleincamping165105
Onze prachtige plek op de camping

Na 2 dagen Essaouira kunnen we eindelijk weer douchen, onder een warme douche zelfs! Schoongespoeld en afgestoft eten we buiten een flink bord pasta en genieten we van een oorverdovende stilte en een prachtige sterrenhemel. Wat zullen we hier lekker slapen…

kleinlucht175148
Zonsondergang op de camping

We wilden de dag erna direct doorrijden maar daar is Anda het niet mee eens, dus we besloten een extra nacht op camping Bouizakarne door te brengen. Dat was geen straf met zulk uitzicht. De dag ervoor hadden we bij de plaatselijke bakker heerlijke chocolade croissants gekocht en deze konden we nu op ons gemakje soldaat maken. De croissants smaakten heerlijk maar de chocolade was in geen velden of wegen te bekennen. Echte Marokkaanse chocolade croissants…

Om 10.00 uur ’s ochtends was het al 30 graden. De enige activiteit van de middag zou bestaan uit luieren, lezen en nog eens luieren. Dat lukte aardig. ’s middags raakten we aan de praat met een Duits echtpaar dat ook op de camping stond, Ruth en Bernd. De enige andere bezoekers. Zij reisden in een grote Man truck. Een groot gevaarte met alles erop en eraan, zoals 6 wiel aandrijving, een mobiele garage om de fietsen met afstandsbediening uit en weer in de vrachtwagen te manoeuvreren, een 200 liter water tank, een magnetron, oven, douche en nog veel meer. Heel wat anders dan ons gebakje met 2-wielaandrijving…

vrachtwagenklein
De mooie, grote MAN truck van Ruth en Bernd naast ons bescheiden maison

Andere overlanders ontmoeten en verhalen uitwisselen over het reizen en de avonturen is wel echt heel leuk. Ruth en Bernd reizen echter de volgende dag weer richting het noorden. Wij blijven nog een nacht en reizen dan in tegenovergestelde richting verder. Op naar Tan Tan.

kleinivoenanda165042

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s