Anda en de spidercat

Essaouira is een oud vissersdorpje dat tegenwoordig veel bezocht wordt door kitesurfers. Er is namelijk altijd wind. En zand. Veeeeeeeel zand. We logeren op een parkeerplaats aan de boulevard. Je loopt er direct het prachtige zandstrand op met links enkel duinen, strand en de zee en rechts een aantal strandtentjes (met bier, joepie!), de boulevard en de medina van Essaouira. De parkeerplaats wordt bewaakt door een aantal tamme straathonden en een parkeerwacht, die tegen een kleine vergoeding alles in de gaten houdt.

We besluiten over het strand naar het oude centrum te lopen. Een mooie wandeling van een klein halfuurtje waarin Anda even lekker gek kan doen op het strand. Het is druk in het oude centrum. Veel winkeltjes, kraampjes, toeristen én katten. Het centrum is duidelijk het domein van de zwerfkatten, terwijl de zwerfhonden het strand en de boulevard beheren. We wandelen door de kronkelige straatjes.

Het is een ware hindernisbaan. In elk hoekje kan een kat schuilen en een confrontatie tussen Anda en een van de katten zien we niet zo zitten. Op een gegeven moment lopen we een straat in met twee zwerfkatten, aan beide zijden van de straat een. Ze zien er redelijk relaxed uit en we verwachten dat ze rustig blijven zitten als we er met Anda langs lopen. Het gaat goed tot er totaal onverwacht een kat door de lucht aan komt zeilen, als een ware spidercat, met de klauwen wijd uit elkaar en al krijsend om Anda een lesje te leren. Anda doet nog een verwoede poging indruk te maken op de kat met een flinke blaf en borstel maar het mag niet baten. De kat gaat voor de kill slaat haar klauwen uit en Anda delft het onderspit. Luid jankend krabbelt ze achteruit en voor ze verder iets kan doen is de kat hem al weer gesmeerd. Anda jankt werkelijk nooit dus de kat moet haar geraakt hebben maar in eerste instantie zien we niets. De mensen op straat vragen of het goed gaat met Anda en wijzen dan op een openstaande deur. Daar liggen 3 kittens. Vandaar de aanval!

Even later zien we toch sporen van de nagels van de kat in Anda’s vacht, boven haar oog en onder haar kin. En er loopt even later een druppeltje bloed uit haar oog. Spidercat heeft duidelijk haar doel geraakt. We zien niet direct schade in Anda’s oog en het blijft gelukkig bij het ene druppeltje bloed, maar voor ons is de lol er wel af in het centrum van cattown. We wandelen terug naar onze hut. De volgende dag willen we flink wat kilometers maken, tot voorbij Tiznit dus we gaan ons voorbereiden op de rit. Boodschappen doen, eten koken en opruimen. In de 2 dagen die we in Essaouira gelogeerd hebben, heeft het strand zich zo ongeveer verplaatst naar elk hoekje en gaatje in onze bus, dus we moeten ook zandscheppen voordat we kunnen gaan rijden.

Ondertussen hebben we contact met 2 andere Nederlandse overlanders Loïs en Timothy, die we al ontmoet hadden bij het consulaat van Mauritanië in Rabat. Ze willen graag met ons samen het stuk van de Westerlijke Sahara doorkruisen en zijn toevallig ook in de buurt van Essaouira. Prima om samen te reizen, maar wel handig om elkaar dan even te treffen om het een en ander af te spreken. Dat is nog niet zo eenvoudig zonder wifi. Net als zij ons appje lezen zijn wij al weer vertrokken en andersom. Ben benieuwd of we elkaar voor die tijd nog ontmoeten. Inshalla…

Een gedachte over “Anda en de spidercat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s