No problemo

Op camping Said was het mogelijk een appartement te huren. Dat leek ons wel handig als de bus maandag naar de VW-garage zou gaan. Konden we alle spullen mooi in het appartement stallen en hadden we meteen een verblijfplaats voor mij en Anda als ons huis op wielen een dag bij de garage zou staan voor een check en eventueel reparatie van de vering. Zo gezegd zo gedaan. Op zondagmiddag sjouwden we de meeste spullen naar het appartement zodat Ivo maandagochtend vroeg naar de garage kon vertrekken. Die nacht sliepen we ook in het appartement, samen met jut en jul de 2 kakkerlakken die zich gehuisvest hadden in de gootsteen van de keuken. Brrrrrrr.

klein154352
Ons tijdelijke appartement op camping Said

De volgende dag ging Ivo vroeg op pad en was ook vroeg weer terug. Garage dicht vanwege een feestdag. Grrrrrr. Fijn zo’n afspraak. Nu maar afwachten of we dinsdag nog terecht konden en niet voor niets hebben zitten wachten. Zo niet zouden we meteen door rijden naar Essaouira. Essaouira is een oud vissersdorp en tegenwoordig een surfers paradise aan de kust, ten noorden van Agadir. Een week op camping Said, in afwachting van onze afspraak bij de VW-garage was wel genoeg. Ook al waren de mensen van de camping super aardig en leuk. Bovendien zijn de data van onze visa én het aankomende regenseizoen grotendeels leidend voor de planning van onze reis. We konden dus niet eindeloos in Marokko doorbrengen. Hoe prachtig het land ook is. We hadden zo uitgemikt dat we nog ongeveer 2 weken in Marokko zouden blijven voor we Mauritanië wilden ingaan. Een week daarvan was nu voorbij gevlogen op camping Said.

Een dag later gingen we in de herkansing. Met ons hele hebben en houden reden we de chaos van de spits van Casablanca in op dinsdagochtend. Er zijn wel rijbanen aangebracht op de wegen in de grote stad, maar daar houden de weggebruikers zich liever niet aan. Alles krioelde door elkaar en we gingen mee in de chaotische flow van het verkeer.

klein121411
Casablanca

Toen we heelhuids aankwamen bij de garage was die al open en was het al druk. We reden naar binnen en zochten het mannetje op die ons de afspraak op maandag had aangesmeerd. Geen probleem om vandaag de diagnose en eventueel reparatie te doen, zei hij. Nou, dat ging makkelijk! We stonden al helemaal klaar om hem te kielhalen maar dat bleek niet nodig. Even later bood hij zelfs tot onze grote verrassing zijn excuses aan. Nou, alles vergeven en vergeten. Een uurtje later hing Karma in de lucht en ging de monteur aan de slag. Diagnose: een doorgesleten rubber en speling op de stuurkogel. Het rubber konden ze vervangen en de stuurkogel moesten ze bestellen. Dat zou 3 tot 4 weken duren. Daar wilden we niet op wachten dus we moesten het voorlopig doen met enkel het nieuwe rubber en een versleten stuurkogel. Ook goed. Na 2 uurtjes sleutelen en betaling van 250 Dirham (zo’n 25 euro) kwam Karma weer uit de hemel neder dalen en konden we eindelijk op weg naar Essaouira.

Het eerste stuk van Casablanca tot aan Safi hadden we een prachtige, gladde tolweg. Voorlopig het laatste stuk tolweg, want het zuidelijk deel van Marokko heeft geen tolweg meer. De laatste 150 km, van Safi naar Essaouira reden we over de route national. Een fantastische route door prachtig berggebied. Marokko zoals we dat kenden van onze motortochten en het Marokko waar we verliefd op zijn geworden. Rode aarde, rommelige dorpjes, markt op de hoofdweg met kraampjes fruit, brood, vlees, groente en kleding, kleine werkplaatsen met bergen olijven voor de deur op de stoep om verwerkt te worden tot olie, schaapsherders met kuddes in het landschap en in de verte de bergen. Wat fijn om weer op pad te zijn! In Essaouira vonden we een camperplaats direct aan de kust, aan het eind van de boulevard. Hier blijven we 2 nachten voor we verder naar het zuiden afzakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s